Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، داود علیمحمدی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از این مبلغ حدود سه هزار میلیارد ریال برای درمان مستقیم به بیمارستان امام رضا(ع) و سه کلینیک بوعلی، 22 بهمن و دکتر غرضی اختصاص دارد و 760 میلیارد ریال برای بخش درمان غیر مستقیم به مراکز طرف قرارداد اعم از دولتی، خصوصی و خیریه تعلق دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در سال 90 70 میلیارد ریال بودجه برای درمان مستقیم اختصاص یافته بود که این رقم امسال به 760میلیارد ریال رسید که نشانگر جهش ده برابری در این حوزه است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم با اشاره به این که در سال گذشته بیمه شدگان تامین اجتماعی 720 هزارتن در استان بوده اند گفت: از این تعداد 62 هزار تن از خدمات بیمارستان های سطح شهر و 12 هزار و 700 تن از خدمات بیمارستان امام رضا(ع) زیر نظر سازمان تامین اجتماعی استفاده کردند.
وی ادامه داد: سال گذشته پنج هزار و 600 بار مراجعه به مراکز طرف قرارداد صورت گرفته است که از این تعداد 2 هزار و 200 به پزشکان متخصص و بقیه افراد به پاراکلینیک ها مراجعه کرده اند ضمن این که در بین این بیماران 200 تن دارای بیماری صعب العلاج بودند که حدود 73 درصد از بودجه دارویی را به خویش اختصاص دادند.
وی با بیان این که سال گذشته 2 میلیون و 150 هزار بار مراجعه به مراکز زیر نظر سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته است گفت: حدود 590 تن از نیروهای این سازمان خدمات را به بیماران ارائه کرده اند و 140 پزشک کار درمان بیماران را بر عهده گرفتند.
علیمحمدی ابراز داشت: 300 مورد تعویض مفصل در بیمارستان امام رضا(ع) برای بیماران انجام شده است که اگر این عمل جراحی ها در بیرون از سازمان تامین اجتماعی انجام می شد بسیار هزینه بر برای بیماران بود.
وی از اجرای نسخنه الکترونیک در این استان خبر داد و گفت: این طرح از بهمن ماه سال گذشته در استان آغاز شد و طی ارزیابی های صورت گرفته توسط سازمان تامین اجتماعی استان قم رتبه دوم را در اجرای مناسب این طرح کسب کرد.
وی خاطر نشان کرد: در این طرح، شخص که دارای بیمه تامین اجتماعی است می تواند با ارائه کد ملی از مراکز زیر نظر این سازمان بدون به همراه داشتن دفترچه خدمات دریافت کند که اجرای این طرح مدیریت زمان و درمان را به همراه دارد.
وی با اشاره به این که هر قمی در طول سال 11 مرتبه به پزشک مراجعه می کند گفت: این تعداد مراجعه، غیرمعمول است این درحالی است که در کشورهای دیگر میانگین مراجعه هر فرد به پزشک در طول سال سه الی چهار مرتبه است.
وی افزود: بسیاری از افرادی که به پزشک مراجعه می کنند نیاز به خدمات درمانی و دارویی ندارند از این رو باید در مردم فرهنگ مراجعه به پزشک و مراکز درمانی ارتقا پیدا کند.
وی با تاکید بر این که تجویز دارو باید منطقی صورت بگیرد گفت: در کشورهای دیگر در هر نسخه یک الی 2 رقم دارو تجویز می شود این در حالی است که در کشور ما میانگین سه دارو و در استان قم میانگین چهار دارو در نسخه ها تجویز می شود.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان قم ادامه داد: برخی بر این باور هستند که با تجویز بیشتر دارو به خصوص داروهای تزریقی مدت درمان آنان کوتاه تر می شود در همین راستا نیز باید ضمن نظارت بر نحوه تجویز دارو باید فرهنگسازی درست در این زمینه صورت بگیرد.
وی، نبود حمل و نقل عمومی به بیمارستان امام رضا(ع) را یکی از مهمترین مشکلات مردم برشمرد و گفت: این بیمارستان به صورت رایگان خدمات درمانی را ارائه می کند و پاسخگوی نیازهای قشر ضعیف جامعه است از این رو نیازمند همکاری مسئولان استانی برای فراهم سازی زمینه حمل و نقل عمومی مردم به این مرکز درمانی هستیم تا از این طریق بار هزینه ها کاهش پیدا کند.
19 تیرماه الی 25 تیرماه با عناوین روز شمار «تامین ‌اجتماعی عدالت و امنیت اجتماعی»، «تامین ‌اجتماعی، فرهنگ و اقتصاد مقاومتی»، «تامین‌اجتماعی و سیاست ‌های کلی نظام سلامت»، «تامین ‌اجتماعی و تعامل با شرکای اجتماعی»، «تامین ‌اجتماعی، برنامه محوری و قانونمداری»، «تامین ‌اجتماعی، کارآمدی با نهضت ICT» و «تامین ‌اجتماعی، رسانه و پاسخگویی» هفته تامین اجتماعی نامگذاری شده ‌اند.
/8138/ 6133/خبرنگار: فرزانه پیری **انتشار- جعفرمسلمی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۱۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار! این دارو معتادتان می‌کند

به گزارش خبرآنلاین ،برخی از مرگ و میرها در جهان به داروی پرگابالین مرتبط دانسته شده‌اند.

بی بی سی در خبری نوشت:بسیاری از مصرف‌کنندگان این دارو، آن را در بازار سیاه و اغلب از وب‌سایت‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند.

پرگابالین چیست و چه کاربردی دارد؟

پرگابالین برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی (نوروپاتیک) و اضطراب استفاده می‌شود.

این دارو به صورت قرص، کپسول یا به شکل مایع عرضه می‌شود و بسته به برند کارخانه تولیدکننده ممکن است با نام لیریکا یا نام‌های دیگر (Alzain, Axalid, Signature) نامیده شود.

عوارض پرگابالین چیست؟

برخی پرگابالین را والیوم یا «باد» (Bud) جدید (مانند آبجوی بادوایزر) می‌نامند، زیرا می‌تواند مانند آرام‌بخش‌ها و الکل، احساس آرامش در مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

مصرف بیش از حد آن - به ویژه هنگامی که با سایر داروهای خیابانی (غیرقانونی) که اثر آرام‌بخشی نیز دارند ترکیب شود - می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و مشکلات تنفسی شود.

به بیمارانی که برایشان پرگابالین تجویز می‌شود، توصیه می‌شود از مصرف الکل خودداری کنند.


مصرف پرگابالین با مواد افیونی (اُپیوئید)، مانند هروئین، می‌تواند به ویژه خطرناک باشد
مصرف هم‌زمان مواد افیونی و پرگابالین، تنفس را کند می‌کند. پادزهر اضطراری نالوکسان که برای خنثی کردن اثرات مواد اُپیوئیدی به کار می‌رود، هیچ تاثیری برای مقابله با اثرات پرگابالین ندارد.

آیا می‌توانید به پرگابالین معتاد شوید؟

اثر آرامش‌بخش پرگابالین – که گاهی اوقات آن را «نشئه ملایم» توصیف می‌کنند – می‌تواند باعث شود بعضی از مصرف‌کنندگان آن، ماهیت اعتیادآور آن به مرور زمان را دست کم بگیرند.

وابستگی به پرگابالین به ویژه برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد دارند خطرناک است.

چگونه می‌توانید آن را کنار بگذارید، و آیا عدم استفاده از آن سخت است؟

برای برخی افراد توقف مصرف پرگابالین سخت است.

عوارض قطع مصرف این دارو می‌تواند شامل تغییرات خلق‌وخو مانند عصبانیت و تحریک‌پذیری، اضطراب و وحشت و همچنین علائم فیزیکی مانند عرق کردن، حالت تهوع و لرز باشد.

کسی که می‌خواهد این دارو را ترک کند باید ابتدا با پزشک مشورت کنند.

نباید به طور ناگهانی مصرف پرگابالین را متوقف کنید مگر اینکه پزشک‌تان توصیه کند. میزان دارو معمولاً طی یک هفته یا بیشتر کاهش می‌یابد.

آیا پرگابالین بدون نسخه غیرقانونی است؟

در چندین کشور، از جمله بریتانیا، پرگابالین دارویی است که فقط با تجویز پزشک عرضه می‌شود، و نگهداری از آن بدون دلیلِ پزشکیِ معتبر، یک جرم کیفری است.

با این حال، این دارو بدون احتیاج به تجویز پزشک در داروخانه‌های چندین کشور در خاورمیانه از جمله ایران و همچنین در بسیاری از ایالت‌های هند به فروش می‌رسد.

چند مورد مرگ و میر با پرگابالین مرتبط بوده‌اند؟

پرگابالین در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده و بریتانیا معرفی و عرضه شد.

مطالعه‌ای که توسط مجله پزشکی نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است تخمین می‌زند که میزان دوزهای پرگابالین و داروی مشابه گاباپنتین که روزانه در سراسر جهان مصرف می‌شود بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ بیش از چهار برابر شده است.

بیش از هشت میلیون مورد پرگابالین در انگلستان در سال ۲۰۲۲ تجویز شد. در آن سال، ۴۴۱ مورد مرگ مربوط به این دارو در انگلستان و ولز گزارش شد.

در سال ۲۰۲۳، گزارش سالانه اوردوز استرالیا، ۸۸۷ مرگ مرتبط با پرگابالین گاباپنتین را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ شناسایی کرد که ۹۳ درصد آن مربوط به پرگابالین بود.

اسناد بریتانیا در این زمینه حاکی از آن است که بیشترین مرگ و میر بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مربوط به پرگابالین زمانی رخ داده است که این دارو در کنار داروی دیگری مانند متادون یا مورفین مصرف شده است.

در بسیاری از موارد، این داروها توسط پزشک تجویز نشده بودند.

کدام کشورهای دیگر شاهد افزایش سوء مصرف پرگابالین بوده‌اند؟

استفاده از پرگابالین و گاباپنتین در صربستان بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هر سال ۶۰ درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های مرکز ملی کنترل مسمومیت، ۳۷۴ نفر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مسمومیت حاد ناشی از مصرف این داروها را داشتند. از این تعداد، ۹۶ درصد پرگابالین مصرف کرده بودند.

گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در عربستان سعودی و اردن نیز به طور فزاینده‌ای مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد که عمدتاً توسط مردان جوان است.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی توانبخشی امارات متحده عربی اعلام کرد پرگابالین و گاباپنتین رایج‌ترین داروهایی هستند که افراد زیر ۳۰ سال سوء مصرف می‌کنند.

مقادیر زیادی پرگابالین غیرقانونی در امارات و کویت کشف و ضبط شده است.

در ماه مارس، ۲.۷۵ میلیون قرص از یک باند قاچاق در امارات متحده عربی کشف و ضبط شد.

در سال ۲۰۲۳، مقامات کویت ۱۵ میلیون کپسول پرگابالین و نیم تن دیگر از دارو را به شکل پودر کشف و ضبط کردند.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902755

دیگر خبرها

  • منظور: رشد ۳۸۰ درصدی اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟